Despre Proiectul

Eco Junior

#

Informatii Generale

Educarea ecologica, dobandirea unei atitudini mediu-protective si implicarea în activitati eco-recreative a elevilor prin joc.

Titlul: Eco Junior

Tip: educatie ecologica

Organizator: Asociatia "Drumetii Montane"

Durata: Pe toata durata anului

Participare: Elevi/Profesori

Unde?: aer liber/spatii inchise

Scopul proiectului:

Educarea ecologica, dobandirea unei atitudini mediu-protective si implicarea in activitati eco-recreative a elevilor prin joc.

Argument:

Interactiunea reprezentantilor / organizatorilor (adica profesorii desemnati) Asociatiei Drumetii Montane cu elevii prin iesiri in aer liber / sau organizare de activitati este cea mai eficienta actiune de promovare a mediului inconjurator si a unui stil de viata sanatos. Formele de educatie in natura sunt un tip de activitate care pot indeplini cu succes obiective precum: constientizarea opiniei publice asupra importantei conservarii naturii, atragerea si pregatirea viitorilor membrii ai echipei.

Cadrele didactice:

Cadrul didactic delegat se va implica in organizarea locala a activitatilor si va decide unde se vor defasura acestea.

Desfasurarea activitatilor in aer liber sau in spatii inchise:

Fiecare elev, care va participa la activitati in aer liber va avea un echipament format din: imbracaminte si incaltaminte sport / sticla de apa si dupa caz gustare.

ECO JUNIORII vor fi intampinati la locul desfasurarii proiectului de catre reprezentantii Asociatiei Drumetii Montane (profesorii desemnati) unde vor marca si personaliza poligonul de activitati.

ECO JUNIORII vor fi impartiti in echipe, fiecare avand un nume (daca este cazul).

In continuare echipele vor participa la o activitate sau la mai multe activitati specifice in functie de alegerile delegatilor, elevii invatand ca este foarte important sa lucreze impreuna, sa se sprijine si sa dobandeasca cateva abilitati specifice.